Google Tag Manager (GTM)

Google Tag Manager är ett användarvänligt verktyg som förenklar processen att implementera och hantera bland annat trackingscripts, konverteringspixlar och remarketingscripts på sajter eller i appar.

Rätt använt, kan GTM avlasta ditt företags IT-resurser därför att en marknadsavdelning på egen hand kan hantera hela, eller delar av, det löpande underhållet av Google Analytics trackingscripts, AdWords conversionpixlar eller andra marketing scripts.
Exempelvis kan ett Facebook ”Purchase” Event-script, som annars skall hårdkodas på bekräftelsesidan och inte kan tas i bruk förrän efter nästa driftsättning dagar eller veckor senare, implementeras via GTM och publiceras inom loppet av några minuter.

Data Layer/Datalager

Google Tag Manager fungerar bäst tillsammans med ett datalager – ett objekt som innehåller all information man vill skicka från sajten/appen till de scripts som hanteras via GTM.
Det kan till exempel vara ett ordervärde på en bekräftelsesida som skall skickas vidare till både ett AdWords- och ett Facebook conversionscript samt till ett Google Analytics ecommerce-script.

Man skulle också kunna beskriva ett GTM Data Layer som en lista över de KPIer och mätpunkter som är relevanta på en aktuell sida eller vid en aktuell användarhändelse.

Om ditt företag behöver hjälp med Google Tag Manager och implementering av Data Layer, ring Dan Pahlén.

040-19 10 00

Eller skicka ett meddelande